top of page

Historien

det_ny_tonefilmsorkester_have_friland-10

Det ny Tonefilmsorkester blev grundlagt i 1998 af en gruppe entusiastiske studerende på Musikvidenskab ved Københavns Universitet. Målet var at spille de kendte og elskede melodier fra de danske lystspil med respekt for traditionen og datidens klangnormer. Under parolen "glemmer De, så husker vi" 

har Det ny Tonefilmsorkesters nu i mere end 20 år fornøjet unge og ældre med en underfundige blanding af klassikere og kuriøse perler fra dansk populærmusiks gemmer.

I dag tæller orkestret omkring 30 musikere og vokalister, som hver især brænder for ældre, dansk underholdningsmusik. Mange af medlemmerne har en musikfaglig baggrund, som sikrer et fortsat højt musikalsk niveau, og en aldrig svigtende nysgerrighed overfor nye musikalske udfordringer.

Repertoiret

_DSC6158.jpg

Husker du Der kommer altid en Sporvogn og en Pige til? Synger du Du er min Øjesten i Badet? Får du fugtige Øjne af Mød mig på Cassiopeia, bliver det aldrig rigtig Jul uden Julebal i Nisseland, eller cykler du rundt i foråret og nynner Er du dus med Himlens Fugle? Så er Det ny Tonefilmsorkesters koncerter en oplevelse helt efter din smag. 

Det ny Tonefilmsorkesters repertoire tæller i dag over 400 titler og rummer alt fra revyviser over operettemelodier til fædrelandssange, danske melodi grand prix-klassikere, danske og internationale jazzhits samt, selvfølgelig, de skønne sange fra lystspillene, der fortsat udgør kernen i repertoiret.

En del af orkestrets melodier er sande evergrens, som stadig kan høres i Giro 413, men orkestret tager sig også kærligt af oversete perler og giver dem nyt liv i en ny kontekst.

bottom of page